ua en ru

Законопроект про податкову реформу буде представлено Раді у вересні

Законопроект про податкову реформу буде представлено Раді у вересні Фото: податками займуться в середині літа

А в липні стартує робота про моделі документа

Законопроект про податкову реформу буде представлений у Верховній Раді у вересні. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Які податкові зміни готують Мінфін і МВФ" з посиланням на джерело в Мінфіні.

"У липні має стартувати зведення прийнятних моделей у законопроекти", - йдеться у статті.

Також повідомляється, що за півтора місяці роботи були створені робочі групи і запущені комунікаційні платформи: індустріальна, де бізнес ділиться своїми проблемами; відкрита, на якій обговорюються конкретні бачення та концепції реформи.

Коли платформи закінчать роботу, тоді й викристалізується бачення: поки про свої проблеми змогли поговорити представники рітейлу і аграрії. "За даними Мінфіну, до 29 травня подібні зустрічі планується провести з учасниками готельно-ресторанного, тютюнового, лікеро-горілчаного ринку, IT-бізнесу і гірничо-металургійного комплексу", - йдеться в матеріалі.

Втім, конкретних напрацювань немає - все ще триває збір інформації, світових практик, напрацювань бізнес-асоціацій та експертного середовища. "Йде заслуховування усіх боків і дуже широке", - зазначила виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев'янко.

Нагадаємо, як заявляла міністр фінансів Наталія Яресько, зміни, необхідні для проведення податкової реформи, будуть внесені до парламенту восени.

Раніше новопризначений глава ДФС Роман Насіров зявив, що сподівається на впровадження податкової реформи за 3-4 місяці.

За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, нова система податкового середовища в Україні має запрацювати з 1 січня 2016 року.