ua en ru

Закон щодо звільнення електромобілів від імпортного мита набув чинності

Закон щодо звільнення електромобілів від імпортного мита набув чинності Фото: світове виробництво електромобілів

Закон був опублікований у виданні "Голос України"

Закон "Про внесення змін до закону України "Про Митний тариф України" щодо скасування ввізного мита на електромобілі" набув чинності.

Документ був опублікований у виданні "Голос України" 18 грудня 2015 року. Закон набирає чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Відповідно до документу, вносяться зміни до Митного тарифу України і встановлюються нульові ставки ввізного мита на транспортні засоби, оснащені виключно електричними двигунами.

Згідно з законом, Кабінет міністрів України в місячний строк з дня набрання чинності даного закону зобов'язується привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом; забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим законом.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №1674 "Про внесення змін до закону України "Про Митний тариф України" щодо скасування ввізного мита на електромобілі". За відповідне рішення проголосували 233 парламентаря.