ua en ru

Закон про небажаних іноземних організаціях - шлях до ізоляції РФ, - Держдеп США

Закон про небажаних іноземних організаціях - шлях до ізоляції РФ, - Держдеп США Фото: Марі Харф

США закликали РФ виконувати свої міжнародні зобов'язання

Державний департамент США назвав закон про небажаних іноземних організаціях навмисними діями по ізоляції населення Російської Федерації від світу. Про це йдеться в заяві представника Держдепу Марі Харф.

"Ми глибоко стурбовані новим закон в Росії, що дозволяє уряду заборонити діяльність "небажаних іноземних або міжнародних організацій" в Росії і передбачає кримінальну відповідальність за "співпрацю" з групами, які підпадають під таке визначення. Ми стурбовані тим, що це нова влада буде ще більше обмежувати діяльність громадянського суспільства у Росії і є ще одним прикладом зростаючого придушення російським урядом незалежних голосів і навмисних дій, щоб ізолювати російський народ від світу", - йдеться в заяві.

Держдеп висловив стурбованість зростаючим тиском на незалежні ЗМІ, громадянське суспільство і представників політичної опозиції в Росії.

"Росіяни, як і інші народи, заслуговують на уряд, який підтримує відкритий ринок ідей, прозоре та підзвітне управління, рівність всіх перед законом і можливість здійснювати свої права, не побоюючись відплати", - заявили в США.

Держдеп закликав Москву виконувати свої міжнародні зобов'язання поважати свободу слова, мирних зібрань.

Нагадаємо, вчора Президент Росії Володимир Путін підписав закон про небажаних іноземних організаціях. Цей закон був прийнятий Державною Думою 19 травня 2015 р. і схвалений Радою Федерації 20 травня 2015 р.

Згідно із законом, будь-яка організація, визнана "небажаної", не зможе працювати в Росії.