ua en ru

Закон про зміни до Податкового кодексу щодо нової моделі ринку газу набрав чинності

Закон про зміни до Податкового кодексу щодо нової моделі ринку газу набрав чинності Фото: Податковий кодекс

Документ опублікований у виданні "Голос України"

Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу" набрав чинності.

Документ був опублікований 18 грудня 2015 року у виданні "Голос України". Відповідно до документу, він набирає чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Закон передбачає внесення змін у Податковий кодекс України, який потребує приведення у відповідність з нормами Закону України "Про ринок природного газу" у зв'язку з прийняттям 09.04.15 цього Закону, положення якого (за окремим винятком) вводяться в дію з 1 жовтня 2015 року.

У Податковому кодексі України елементи податку на додану вартість, рентної плати за користування надрами для видобування природного газу і збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності приведені у відповідність з нормами закону "Про ринок природного газу" шляхом внесення змін до статті 187, 252 та пункту 29 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України.

Нагадаємо, Верховна Рада України погодила норми Податкового кодексу з законом "Про ринок природного газу". Відповідний проект закону №3073 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу" в першому читанні за основу та в цілому підтримали 232 нардепа.