ua en ru

Висновок ЄС щодо лібералізації візового режиму з Україною буде 24 листопада

Висновок ЄС щодо лібералізації візового режиму з Україною буде 24 листопада Фото: Григорій Немиря

В цілому ЄК винесе вердикт щодо безвізового режиму для України 15 грудня

Європейська комісія (ЄК) зробить технічний висновок щодо виконання Україною рекомендацій ЄС щодо візової лібералізації 24 листопада. Про це журналістам повідомив голова комітету з питань прав людини і національних меншин Григорій Немиря, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогоднішнє голосування є ключовим...оскільки цей пленарний тиждень - в середині листопада, наступна буде тільки з 24 (листопада, - ред.). Отже сьогодні фактично останній день, коли ця поправка повинна бути проголосована для того, щоб 24 листопада група високопосадовців зробила технічний висновок... для того, щоб до 15 грудня Європейська комісія в цілому дала або негативний, або позитивний висновок", - розповів Немиря.

Він нагадав, що Єврокомісія повинна була зробити технічний висновок ще 10 листопада, але дедлайн був зміщений на два тижні у зв'язку з тим, що парламент не прийняв всі необхідні законопроекти в частині візової лібералізації.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України нарешті прийняла проект закону №3442 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського Союзу)" за основу і в цілому. Це був один із законів, необхідних для лібералізації візового режиму між Україною і Євросоюзом.