ua en ru

Захоплений "Айдаром" хлібозавод зазнав збитків майже на 2,5 млн грн

Захоплений "Айдаром" хлібозавод зазнав збитків майже на 2,5 млн грн Фото: батальйон "Айдар"

Москаль оприлюднив документи про захоплення бійцями підприємства в Станично-Луганському районі

Хлібозавод біля Станиці Луганської, який захопили бійці батальйону "Айдар", зазнав збитків майже на 2,5 млн грн. Відповідні документи розмістив на своєму офіційному сайті голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

"За час захоплення "Айдаром" хлібозаводу завдано збитків більш, ніж на 2 млн 400 тис. грн. Відкрито кримінальне провадження за фактом розбою, незаконного позбавлення волі, незаконного заволодіння транспортними засобами, незаконного втручання в господарську діяльність і загроз відносно працівників правоохоронних органів. Ініціатори захоплення заводу - військовослужбовець "Айдара" А. Лебідь, а також його співучасник Ст. Синельников (який був так званим добровольцем, мав видану керівництвом незареєстровану зброю - автомат Калашникова, гранатомет, пістолет і т. д.) зникли і оголошені в розшук", - повідомив Москаль.

За його словами, захоплення хлібозаводу спричинив дефіцит хліба, його різке подорожчання в Станично-Луганському та кількох сусідніх районах.

Москаль нагадав, що в листопаді 2014 р. військові зайняли один з найбільших хлібозаводів на контрольованій Україною території Луганської області - ТОВ "УКР-ВЕРЕСК" в с. Петрівка.

"Вони привласнили готівка, яка там зберігалася, вигнали з роботи більшу частину працівників і самі зайнялися випічкою і реалізацією хліба. При цьому не платити за енергоносії, ні податки. Коли ж керівник області Геннадій Москаль вимагав від Міноборони вжити заходів для звільнення хлібозаводу, міністерство через свою прес-службу почала поширювати заяви, що військовослужбовці Збройних сил України до захоплення підприємства не мають відношення", - підкреслили у Москаля.

Захоплений "Айдаром" хлібозавод зазнав збитків майже на 2,5 млн грн

Фото: відповідь ГУМВС України в Луганській області про надання інформації керівнику Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадиию Москалю

Захоплений "Айдаром" хлібозавод зазнав збитків майже на 2,5 млн грн

Фото: довідка про суму нанесення матеріального збитку хлібозаводу "Укр-Вереск"