ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" знизилася до 21 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" знизилася до 21 млрд гривень Фото: головний офіс "Нафтогазу України" в центрі Києва (прес-служба НАК)

За підсумками тижня відповідний борг за використаний природний газ скоротився на 154 млн грн

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ зменшилася за минулий тиждень на 154 мільйони гривень (0,7%), склавши 21 млрд грн станом на 30 серпня 2016. Про це повідомили сьогодні у прес-службі НАК.

Зокрема, борг підприємств ТКЕ і ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 84% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії, - близько 10%, тоді як борг прямих промислових споживачів - на рівні 6%.


Заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилася на 20 млн гривень (2,0%). Сумарна заборгованість Київенерго становить близько 991 млрд гривень.

Сумарна прострочена заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" підприємств ТКЕ і ТЕЦ за природний газ при виробництві теплової енергії становить близько 17,7 млрд грн, із них цьогоріч - 2,5 млрд гривень. У цілому, за минулий тиждень сумарний борг тепловиків зменшився на 145 млн гривень (0,8%).

Нагадаємо, минулого тижня "Нафтогаз" зафіксував зниження заборгованості підприємств на 54 мільйони гривень - до 21,2 млрд грн. Як повідомлялося раніше, чистий прибуток НАК "Нафтогаз України" склав 21,8 млрд гривень за підсумками I півріччя.