ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилась на 5,4 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилась на 5,4 млрд гривень Фото: заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилась на 5,4 млрд грн

Заборгованість "Київенерго" збільшилась на 1,3 млрд гривень

Станом на 19 січня 2016 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 21,7 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 5,4 млрд грн (33,1%), повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що зростання заборгованості ТКЕ та ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, спожитого у грудні попереднього року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця.

Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 79% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 17%, борг прямих промислових споживачів - близько 4%.

Заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилась на 1,3 млрд грн. Сумарна заборгованість товариства складає близько 1,4 млрд грн, в т.ч. 639 млн грн - за газ, використаний у 2015 році для виробництва електроенергії.

Нагадаємо, "Нафтогаз" законтрактував 1,7 млрд куб. м газу в п'яти європейських постачальників за кредитом ЄБРР.