ua en ru

Затриманий офіцер РФ повідомив про 2 тис. російських військових "радників" на Донбасі, - СБУ

Затриманий офіцер РФ повідомив про 2 тис. російських військових "радників" на Донбасі, - СБУ Фото: Юрій Тандіт

Військові з'їжджаються на Донбас за наказом командування

Затриманий у Донецькій області офіцер Збройних сил Російської Федерації майор Володимир Старков повідомив, що на Донбасі знаходяться 2 тис. російських військовослужбовців "радників". Про це в ході брифінгу заявив радник голови Служби безпеки України (СБУ) Юрій Тандіт, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо говорити про майора Старкове... Він говорить про цифру близько 2 тис. так званих радників. Це люди, які тут знаходяться навіть не у відрядженні. Вони виконують наказ. Вони з'їжджаються з різних регіонів РФ в Ростовську область і звідти вже їдуть до нас на Донбас", - заявив Тандем.

Нагадаємо, майор Старков був затриманий українськими прикордонниками близько 22:00 25 липня на контрольному посту "Березове" (Донецька область). Він їхав у "Камазі", в якому знаходилося також велику кількість набоїв.

Як повідомили в СБУ, Старков проходить дійсну військову службу в одній з військових частин міста Новочеркаськ Ростовської області. Його посада - начальник служби ракетно-артилерійського озброєння (РАО).

Відразу після затримання Старков заявив, що є громадянином РФ і відноситься до кадрового складу Збройних сил Росії.

В СБУ також додали, що за звільнення майора ЗС РФ бойовики пропонували хабар прикордонникам.