ua en ru

Південно-західна залізниця відмовляється виконувати наказ гендиректора "Укрзалізниці"

ГО "Південно-Західна залізниця" (ПЗЗ) відмовляється виконувати наказ в. о. генерального директора ДП "Укрзалізниця" Максима Бланка про звільнення керівного складу ПЗЗ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПІВДЕННО-західної залізниці.

"Південно-Західна залізниця інформує, що в. о. генерального директора "Укрзалізниці" Бланк М. В. 19.03.2015 р. видані злочинні накази про звільнення з 19.03.2015 р. начальницького складу Південно-Західної залізниці. Ці накази є злочинними, прямо суперечать Законам України і створюють реальну загрозу національній безпеці України", - сказано в повідомленні.

У ПЗЗ відзначили, що статтею 4 Закону України "Про залізничному транспорті" встановлено, що залізниця є основною організаційною ланкою на залізничному транспорті. "Створення, реорганізація, ліквідація та визначення територіальних меж залізниць, призначення і звільнення їх керівників здійснюються рішеннями Кабінету міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту", - додали в прес-службі.

"З цього моменту вважаємо, що накази і розпорядження "Укрзалізниці" не підлягають виконанню, так як видаються злочинцем щодо якого порушено і розслідуються кримінальні справи про зловживання владою і службовим становищем", - заявили в ПЗЗ.

У той же час у заяві наголошується, що повноваження в. о. начальника Південно-західної залізниці Івана Федорка підтверджено рішенням суду, а дію розпорядження КМУ №192-р (про покладення виконання обов'язків начальника залізниці на Володимира Тягульського) зупинено.

Нагадаємо, раніше Кабмін усунув керівника ГО "Південно-Західна залізниця" Олексія Кривопішина на час проведення розслідування за підозрою в корупції.