ua en ru

У Південному Судані вбили співробітника Червоного Хреста

У Південному Судані вбили співробітника Червоного Хреста Фото: Червоний Хрест (icrc.org)

Співробітник МКЧХ був убитий під час доставки гуманітарної допомоги

У Південному Судані був убитий співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста під час доставки гуманітарної допомоги. Про це повідомляє прес-служба МКЧХ.

Повідомляється, що загиблий працівник Лукуду Кеннеді Лаки Эммауэль був водієм у місії МКЧХ. Його машину обстріляли в п'ятницю, 8 вересня, у Західній Екваторіальній провінції під час доставки конвоєм гуманітарної допомоги.

Зазначено, що машини конвою були марковані емблемою гуманітарної організації, а всі сторони конфлікту були сповіщені про те, як проходить операції.

"Ми приголомшені і збожеволіли від вбивства нашого колеги, який їхав у колоні транспортних засобів, які були чітко позначені емблемою Червоного Хреста. Крім того, всі сторони в конфлікті в цьому районі були належним чином повідомлені про нашій присутності", - сказав глава делегації МКЧХ в Джубі.

Комітет оцінює вплив цього вбивства на свої операції в даному районі. МКЧХ закликає всіх, хто залучений в конфлікт, захищати мирне населення і забезпечити можливість виконання гуманітарними співробітниками їх місій.

Нагадаємо, раніше в Афганістані з полону звільнили двох співробітників Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ), викрадених в лютому 2017 року в провінції Джаузджан.