ua en ru

ЮНЕСКО представить доповідь щодо ситуації у Криму у квітні 2018

ЮНЕСКО представить доповідь щодо ситуації у Криму у квітні 2018

ЮНЕСКО продовжить моніторинг ситуації в окупованому Криму

ЮНЕСКО представить доповідь щодо ситуації в окупованому Російською Федерацією Криму у квітні 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Зокрема, 11 жовтня 2017 року комісія з питань програми та зовнішніх зносин в рамках 202-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО за результатами розгляду доповіді генерального директора ЮНЕСКО "Моніторинг ситуації в Автономній Республіці Крим (Україна)" ухвалила рішення щодо продовження моніторингу ситуації в окупованому Криму.

Постійний представник України при ЮНЕСКО Олег Шамшур привернув увагу до грубих порушень прав українців та кримських татар у галузі освіти, культури, використання рідної мови, забезпечення свободи ЗМІ та безпеки журналістів, руйнівної політики окупаційної влади щодо пам’яток культурної спадщини всесвітнього значення.

"Делегації ЄС та США привітали прийняте рішення, підтвердили незмінну підтримку суверенітету та територіальній цілісності України, невизнання незаконної анексії Росією Криму. Згідно з прийнятим рішенням генеральний директор ЮНЕСКО має представити чергову доповідь зі згаданого питання на 204-й сесії Виконради у квітні 2018 року", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, МЗС України закликало ЮНЕСКО ввести прямий моніторинг у Криму.