ua en ru

У Ємені в результаті терактів загинули 87 осіб

У Ємені в результаті терактів загинули 87 осіб, поранено близько 260 чол., повідомив Reuters з посиланням на джерело в медичних колах.

Вибухи прогриміли у двох мечетях Сани під час п'ятничної молитви.

В основному в цих мечетях моляться мусульмани-шиїти з племені Хуті. Сили Хуті 20 січня скинули проамериканський уряд Ємену. Вони захопили президентський палац у столиці країни Сані і штаб-квартиру президентської гвардії. Хуті вимагають більшого впливу в уряді і розробки нової конституції Ємену.

За даними медичного джерела телеканалу Al-Jazeera, вибухи в одній з мечетей - Бадр - були вчинені з метою вбивства імама і релігійного лідера племені Хуті. Крім того, важкі поранення в ході теракту отримали два лідера угрупування Таха аль-Мутавакиль і Халід Магані.

Нагадаємо, на початку лютого єменські шиїтські повстанці-хусити оголосили, що захопили владу у країні, розпустивши парламент і сформувавши тимчасову президентську раду для управління державою.

Хусити належать до шиїтської секти зейдитів, група названа по імені її засновника і колишнього керівника Хусейна Аль-Хусі, який, як повідомляється, був убитий єменської армією у вересні 2004 року.

Раніше в січні в результаті теракту в Ємені загинули 30 людей.