ua en ru

Янукович перебуває в Барвисі, - джерело в РФ

Екс-Президент України Віктор Янукович, чиє місцезнаходження останні дні було невідомо, знаходиться в Росії.

Екс-Президент України Віктор Янукович (на фото), чиє місцезнаходження останні дні було невідомо, знаходиться в Росії. Про це розповів РБК один з великих російських підприємців, інформацію підтвердив високопоставлений російський чиновник.

Один зі співрозмовників РБК розповів, що Янукович прибув до Москви в ніч на вівторок. За його даними, відставного президента бачили у готелі "Україна" (нині - Radisson Royal). Це підтверджує джерело, близьке до її керівництва, так як офіційний представник готелі відмовився надати інформацію про постояльців. Група людей провела в клубному ресторані готелю на 11-му поверсі майже всю ніч з вівторка на середу, говорить одне з джерел. За його даними, для цього заходу були задіяні спецслужби і прийняті підвищені заходи безпеки, обслуговуючий персонал допущений не був.

У готелі "Україна" Янукович не затримався, стверджує один зі співрозмовників РБК. За його словами, зараз екс-Президент України перебуває в Барвисі. Там розташований ФГБУ "Клінічний санаторій "Барвиха" Управління справами президента Росії. Прес-секретар голови управління справами президента Володимира Кожина Віктор Хреков заявив РБК, що у нього немає такої інформації. Але чиновник, з яким розмовляв РБК, підтвердив, що Янукович дійсно знаходиться в Підмосков'ї.

Українське посольство сьогодні було недоступне для коментарів. Офіційний представник російського МЗС Олександр Лукашевич на питання РБК відповів, що його відомство займається зовнішньою політикою, а не місцезнаходженням окремих громадян.

Один з найближчих прибічників Януковича - колишній генпрокурор України Віктор Пшонка - також може перебувати в Москві. Людини, схожої на нього, кореспондент РБК зустрів у холі готелю "Україна" в середу вдень.

Нагадаємо, сьогодні Янукович і екс-міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко були оголошені в міжнародний розшук.