ua en ru

WSJ: США завели справу про корупцію в ООН

WSJ: США завели справу про корупцію в ООН Фото: ФБР

Розслідується хабарництво при будівництві нерухомості в Макао, фігурантами якого стали чиновники ООН

Правоохоронні органи США почали розслідування у справі про хабарництво при будівництві нерухомості в китайському Макао, фігурантами якого стали функціонери ООН. Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Розслідування веде прокурор Манхеттена Пріт Бхарара і Федеральне бюро розслідувань.

Видання зазначає, що кошти для чиновників ООН проводилися через рахунки в країнах Карибського басейну. Поки неясно, скільки функціонерів ООН виявилося під підозрою.

19 вересня в Макао були затримані великий забудовник Нг Лап Сенг (Девід Нг) і його помічник Джефф Йінь, які, ймовірно, пов'язані з цією справою. Їм пред'явлені звинувачення в приховуванні від митних органів США 4,5 млн дол. До затримання Нг був одним з високопоставлених радників китайського уряду і обіймав важливі посади в Макао.

Девід Нг і його компанія Sun Kian Ip Group співпрацювали з програмою ООН "Кооперація південь-південь" для економік, що розвиваються.

Представники ООН поки ніяк не прокоментували цю інформацію.

Нагадаємо, в США почала антимонопольне розслідування проти Google: корпорацію підозрюють в обмеженні доступу конкурентів до належної їй операційній системі (ОС) Android.