ua en ru

Washington Post: Путін хоче повалити уряд у Києві, а не створити "заморожений" конфлікт

Washington Post: Путін хоче повалити уряд у Києві, а не створити "заморожений" конфлікт Фото: Президент РФ Володимир Путін

Справжній "заморожений" конфлікт підвищує шанси української влади на виживання, незважаючи на втрату територій

Заморожений конфлікт принесе лише шкоду російським стратегічним інтересам, тому, швидше за все, війна продовжиться, незважаючи на домовленості про припинення вогню. Про це заявив професор міжнародних відносин і права Американської військової академії Вест-Пойнт Роберт Персон, передає Washington Post.

Так, Персон вважає, що насправді Володимир Путін хоче повалення нинішньої влади в Україні.

"Заморожений конфлікт, такий, як у Молдові, буде означати, що Порошенко втратив контроль над частиною території. Але насправді в багатьох сенсах це може навіть допомогти Києву. Вийшовши із-під контролю України, захоплені регіони на Сході позбавили своїх покровителів в Росії можливості втручатися безпосередньо в національну політику", - йдеться в статті.

Крім того, наголошується, що "справжній "заморожений" конфлікт підвищує шанси української влади на виживання, незважаючи на втрату територій".

Нагадаємо, раніше оглядач видання The Washington Post і лауреат Пулітцерівської премії Уолтер Пінкус заявив, що Росія загрузне у війні в Сирії і зазнає нищівної поразки.