ua en ru

Вибухи біля двох відділків міліції у Львові кваліфікували як теракт

Вибухи біля двох відділків міліції у Львові кваліфікували як теракт Фото: місце вибуху у Львові

Міліція встановлює обставини події

Вибухи, які сталися сьогодні, 14 липня, біля двох дільничних пунктів міліції у Львові, кваліфікували як теракт. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України у Львівській області.

"За фактами вибухів, які сталися на двох дільничних пунктах міліції у Шевченківському районі Львова, 14 липня відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років", - йдеться в повідомленні.

Зараз правоохоронці встановлюють усі обставини вибухів у Львові. Проводяться заходи з метою встановлення осіб, причетних до скоєння цих терактів, а також з метою недопущення подібних випадків.

Нагадаємо, сьогодні у Львові відбулося два вибухи біля відділків міліції.

Перший вибух стався біля дільничного пункту міліції по вулиці Плугова, 8, в результаті чого був важко поранений 24-річний лейтенант міліції. Він був госпіталізований з численними осколковими пораненнями голови і тіла. Його стан оцінюється як важкий.

Згодом стало відомо і про другий вибух у Львові, який стався біля дільничного пункту міліції в Шевченківському районі по вулиці Юрія Липи, 45. В результаті вибуху постраждала 31-річна дільничний інспектор, її також доставили в лікарню. Додамо, ЗМІ з посиланням на правоохоронців повідомили, що їй відірвало ногу.

Зазначимо, МВС зв'язало вибухи у Львові з ситуацією в Мукачево. Також львівська міліція перейшла на посилений режим роботи у зв'язку з цими подіями.