ua en ru

Вибухи в Сватовому: у місті продовжують детонувати боєприпаси, пошкоджено 35 будинків

Вибухи в Сватовому: у місті продовжують детонувати боєприпаси, пошкоджено 35 будинків Фото: Сватове

У місті тимчасово обмежили пересування, продовжується евакуація населення

В Сватовому Луганської області станом на 6:00 30 жовтня продовжують детонувати боєприпаси, однак вибухи стали рідше. Про це йдеться в повідомленні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в Facebook.

Опівночі періодичність вибухів становила один вибух 10 хвилин, зараз один час.

"Джерело пожежі - майданчик на військовому арсеналі розміром 300 м на 300 м. Всього на складі знаходиться близько 3,5 тис. тонн боєприпасів різної модифікації. Причини загоряння та обставини події з'ясовуються. На місці працює комісія Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, в результаті вибуху загинула жінка, осколкові поранення отримали четверо військовослужбовців.

За попередньою інформацією, пошкоджено 9 п'ятиповерхівок, 6 чотириповерхових і 20 триповерхових будинків. В результаті розльоту боєприпасів спалахнули локальні пожежі.

Також в Сватове створено оперативний штаб, до складу якого увійшли представники Міністерства оборони України, правоохоронних органів, ДСНС, органів державної влади та місцевого самоврядування. Для контролю за ситуацією Сватове розділено на 6 квадратів, в кожному з яких контролюють ситуацію зведені групи представників ЗСУ та МВС. Групи фіксують падіння боєприпасів, що не розірвалися, що надають медичну та консультативну допомогу місцевим жителям, а також забезпечують заходи щодо недопущення мародерства.

Вранці розпочали роботу 15 зведених груп, які розміновують і вивезуть розірвалися боєприпаси.

"Рішенням штабу для забезпечення безпеки і здоров'я громадян р. Сватове тимчасово обмежено пересування. З міста евакуйовані пацієнти Сватівської районної лікарні, будинок престарілих і школа-інтернат. Також вивезено понад 200 мешканців міста, ще близько 500 жителів покинули територію населеного пункту на приватному автотранспорті", - заявив заступник голови ОВГА Юрій Клименко.

Поблизу м. Сватове, що на Луганщині, триває операція з локалізації пожежі на арсеналіСтаном на 06-00 30 жовтня на тери...

Posted by Луганська обласна державна адміністрація on 29 октября 2015 г.

Нагадаємо, голова Луганської ВГА Георгій Лою повідомив, що причиною пожежі на складах боєприпасів у Сватове став постріл з ракетниці.