ua en ru

Вибух в Китаї: кількість жертв перевищила 40 осіб

Вибух в Китаї: кількість жертв перевищила 40 осіб Фото: вибух у Китаї (Reuters)

Кілька сотень людей отримали поранення

У вантажному порту северокитайского міста Тяньцзінь прогриміли два потужні вибухи, які забрали життя, щонайменше, 42 чоловік, передає DW з посиланням на китайське агентство Sina.

Повідомляється, що, за різними даними, в результаті вибуху в Китаї постраждали кілька сотень людей, також є зниклі безвісти, в тому числі і серед пожежників.

За даними Китайського центру контролю за землетрусами, було два вибухи: перший - магнітудою 2,3, другий - магнітудою 2,9. Згідно з первинною інформацією, вибухнув якийсь вантаж легкозаймистий, за іншою версією, вибух стався через витік газу.

Вибух в Китаї: кількість жертв перевищила 40 осіб

Фото: наслідки вибуху

Нагадаємо, раніше в результаті вибуху на шахті в Китаї загинули 10 осіб. Як повідомлялося, на вугільній шахті в провінції Гуйчжоу на південному заході Китаю стався вибух, в результаті якого загинули десять осіб, а 56 вдалося евакуювати.

"На даний момент відомо, що вдалося евакуювати 56 осіб, з них п'ятеро отримали поранення різного ступеня тяжкості, однак медики запевняють, що життя евакуйованих ніщо не загрожує", - говорилося в повідомленні ВВС.

Зазначалося також, що рятувальниками тривали пошуки трьох зниклих шахтарів.

"Про причини вибуху не повідомляється, проте джерела агентства Сіньхуа стверджують, що мова йде про вибух газу. Експерти, опитані агентством, стверджують, що подібні вибухи найчастіше викликані тим, що із-за поганої вентиляції накопичується вугільний газ", - повідомляли ЗМІ.