ua en ru

Вибори на Донбасі стануть можливими після відведення важкої техніки, - ОБСЄ

Вибори на Донбасі стануть можливими після відведення важкої техніки, - ОБСЄ Фото: Олександр Хуг

В ОБСЄ розповіли, коли можуть відбутися вибори на Донбасі

Вибори на підконтрольній території бойовикам Донбасу стануть можливими після припинення вогню і відведення важкої техніки. Про це повідомив журналістам після презентації доповіді "Захист цивільних осіб і свобода їх пересування в Донецькій і Луганській областях" заступник голови моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

"Організація ОБСЄ готова надавати підтримку цього процесу (проведення виборів на підконтрольній бойовикам території - ред.). І коли міра 1 (припинення вогню, - ред.), 2 (відведення важкої техніки, - ред.), 3 (забезпечення моніторингу та верифікації режиму припинення вогню і відведення важкої техніки з боку ОБСЄ з першого дня відведення, - ред.) комплексу заходів мінських угод про відвід важкого озброєння та імплементації припинення вогню будуть завершені, тоді ситуація може бути стабілізована, і ми можемо говорити про проведення підготовки до виконання інших заходів, також передбаченими мінськими угодами", - зауважив Хуг.

Як зазначив Хуг, одним з таких заходів комплексу заходів Мінських Угод є проведення виборів на Донбасі.

Нагадаємо, при цьому ОБСЄ повідомляє, що сили АТО і бойовики досі не завершили відведення техніки від лінії розмежування.