ua en ru

ВВП Росії у квітні впало на 4,2%

ВВП Росії у квітні впало на 4,2% Фото: Президент РФ Володимир Путін

За підсумками року російська економіка знизиться на 2,8% порівняно зі зростанням на 0,6% в 2014 р.

ВВП Росії у квітні прискорив падіння, скоротившись в річному вираженні на 4,2%. Це випливає з попередніх даних Міністерства економічного розвитку РФ, передає Reuters.

У той же час Мінекономіки поліпшило показники березня після попередньої оцінки Росстату першого кварталу. За оцінкою відомства, спад економіки в річному вираженні склав 2,7% замість 3,4%, про що повідомлялося раніше. У січні ВВП скоротився на 1,4%, в лютому - на 1,3%.

За січень-квітень, за оцінкою Мінекономіки, ВВП РФ скоротився на 2,4% в річному вираженні.

З боку виробництва зниження ВВП пов'язано з прискоренням темпів падіння випуску обробних виробництв, видобутку корисних копалин, вантажообігу транспорту, будівництва та торгівлі, а також із скороченням податків на продукти та імпорт. Крім того на зниження ВВП впливали падіння роздрібної торгівлі в умовах прискореної динаміки скорочення реальної заробітної плати, спад інвестицій в основний капітал, а також посилення спаду експорту нафти і газу.

Мінекономрозвитку прогнозує, що за підсумками року російська економіка знизиться на 2,8% порівняно зі зростанням на 0,6% в 2014 р.

Нагадаємо, промислове виробництво в Росії в квітні скоротилося на 4,5% в річному вираженні проти 0,6% у березні, 1,6% у лютому і зростання на 0,9% в січні.