ua en ru

У ВРЮ рекомендують відкрити дисциплінарні справи стосовно 19 суддів

У ВРЮ рекомендують відкрити дисциплінарні справи стосовно 19 суддів Фото:ВРЮ

Дисциплінарна секція ВРЮ розглянула висновки ТСК щодо перевірки суддів судів загальної юрисдикції

Дисциплінарна секція Вищої ради юстиції (ВРЮ), розглянувши висновки Тимчасової спеціальної комісії (ТСК) з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, рекомендує Вищій раді юстиції прийняти рішення про відкриття дисциплінарних справ стосовно 19 суддів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ВРЮ.

"Законом України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" від 8 квітня 2014 року № 1188-VII (далі - Закон) визначено правові та організаційні засади проведення спеціальної перевірки суддів судів загальної юрисдикції. Для реалізації цього Закону була утворена ТСК з метою проведення перевірок дій суддів, що виносили рішення проти учасників масових акцій протестів в Україні у період з 21 листопада 2013 року до 11 квітня 2014 року, та інших рішень судів, визначених у статті 3 Закону. З початку своєї діяльності ТСК ухвалила висновки про порушення присяги стосовно 46 суддів, які передала до ВРЮ для вирішення питання про звільнення суддів з посад. За допомогою автоматизованої системи визначення члена Вищої ради юстиції при здійсненні ним повноважень відповідно до законів України було проведено авторозподіл висновків ТСК між членами ВРЮ для проведення перевірки", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Дисциплінарна секція ВРЮ розглянула висновки ТСК з перевірки суддів судів загальної юрисдикції та ухвалила висновок рекомендувати ВРЮ прийняти рішення про відкриття дисциплінарної справи стосовно 19 суддів, зокрема:

судді Дарницького районного суду міста Києва Пойди Сергія Миколайовича;

судді Деснянського районного суду міста Києва Панасюка Олексія Григоровича;

судді Дніпровського районного суду міста Києва Чауса Миколи Олексійовича;

судді Оболонського районного суду міста Києва Літвінова Віталія Євгеновича;

судді Подільського районного суду міста Києва Захарчук Світлани Степанівни;

суддів Солом'янського районного суду міста Києва Лозинської Марини Ігорівни, Макухи Андрія Анатолійовича;

судді Святошинського районного суду міста Києва Макаренка Володимира Вячеславовича;

суддів Шевченківського районного суду міста Києва Гайдук Світлани Володимирівни, Кравця Дмитра Івановича, Сіромашенко Наталії Володимирівни;

судді Бобринецького районного суду Кіровоградської області Бевза Олега Юрійовича;

суддів Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Решетніка Миколи Олександровича, Бібіка Миколи Миколайовича;

судді Бориспільського міськрайонну та Кіровограда Льон Світлани Михайлівни;

суддів Червонозаводського районного суду міста Харкова Васильєвої Олени Олександрівни, Прошуті Ірини Дмитрівни;

судді Васильківського міськрайонного суду Київської області Степаненка Віктора Вікторовича.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко ввів голови Вищої ради юстиції (ВРЮ) Ігоря Бенедисюка у склад Конституційної комісії та Рада з питань судової реформи.