ua en ru

Світовий банк спрямує 170 мільйонів доларів на підтримку первинної медицини

Світовий банк спрямує 170 мільйонів доларів на підтримку первинної медицини Фото: Світовий банк

Значна частина коштів буде спрямована на закупівлю медичного обладнання

Світовий банк спрямує 170 мільйонів доларів на закупівлю обладнання для первинної медицини в Україні. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець.

"Однією із фундаментальних змін системи охорони здоров'я буде посилення фінансування системи первинної медичної допомоги і, як вже було зазначено, в районах і селах - до 35%, а в містах обласного значення - 20-25%. В цьому процесі нам допоможе проект Світового банку, значна частина ресурсів якого буде спрямована на закупівлю медичного обладнання для первинної допомоги", - розповів Перегінець та додав, що Світовий банк збирається спрямувати на фінансування системи охорони здоров'я в Україні 215 мільйонів доларів протягом п'яти років.

На уточнююче питання РБК-Україна заступник міністра зауважив, що в рамках проекту Світового банку близько 170 мільйонів доларів буде спрямовано на закупку обладнання для забезпечення первинної медичної допомоги.

Разом з тим, за словами міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі, окрім підйому первинної медичної допомоги, МОЗ у 2016 році збирається забезпечити проведення 100% закупівель через міжнародні організації, формування прозорих правил на фармацевтичному ринку та реформувати систему охорони здоров'я для забезпечення автономізації лікарень.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі запевнив, що не збирається відкликати свою заяву про звільнення.