ua en ru

Вселенський патріархат призначив своїх екзархів в Києві

Вселенський патріархат призначив своїх екзархів в Києві Фото: Вселенський патріарх Варфоломій (patriarchate.org)

Вселенський патріархат призначив екзархів в рамках підготовки до надання автокефалії УПЦ

Вселенський патріархат в рамках підготовки до надання автокефалії Православній церкві в Україні призначив своїх екзархів в Києві. Про це повідомив прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря посилаючись на офіційне повідомлення від генерального секретаря святого і священного синоду повідомив в Facebook.

"В рамках підготовки до надання автокефалії Православній Церкві в Україні Вселенський Патріархат призначив як своїх Екзархів у Києві Його Преосвященство Архиєпископа Даниїла Памфілійського зі Сполучених Штатів та Його Преосвященство Єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади, які обидва служать українським православним вірним у своїх відповідних країнах у Вселенському Патріархаті", - повідомив він.

Вселенський патріархат призначив своїх екзархів в Києві

Нагадаємо, напередодні в Стамбулі розпочався Собор Константинопольської церкви, де церковні чиновники розглядали питання про автокефалію для України. Вселенський патріархат Константинополя прийняв рішення про те, що має право одноосібно надавати томос про автокефалію.

Раніше Вселенський патріарх Варфоломій на зустрічі в Стамбулі повідомив предстоятелю Російської православної церкви Патріарху Кирилу, що збирається надати Україні автокефалію.