ua en ru

ВРУ обмежила внесення змін у закон про держбюджет

ВРУ обмежила внесення змін у закон про держбюджет Фото: засідання Верховної Ради України

"За" проголосували 227 парламентаріїв

Верховна Рада України обмежила умови внесення змін у закон про державний бюджет. Відповідний законопроект №3629 підтримали 227 нардепів.

Так, документ встановлює перелік умов, при яких можуть бути внесені зміни в закон про держбюджет. Зокрема серед таких умов - відхилення оцінки прогнозних макроекономічних показників від прогнозу, врахованого при складанні закону про держбюджет; значне (більше 15%) відхилення від плану фактичних надходжень або видатків бюджету за результатами трьох кварталів року; перевищення очікуваного обсягу видатків на обслуговування державного боргу від планових показників.

Встановлюється, що необхідною умовою для внесення на розгляд комітету ВР з питань бюджету проекту змін до держбюджету має бути наявність позитивного висновку Кабміну щодо доцільності та/або можливості прийняття закону, ініційованого іншими суб'єктами законодавчої ініціативи.

Крім того, передбачається надання уряду виключного права на внесення змін у закон про держбюджет України, якщо такі зміни передбачають зміну граничного обсягу дефіциту державного бюджету, граничного обсягу державного боргу та гарантованого державою боргу і граничного обсягу надання державних гарантій.

Нагадаємо, раніше комітет ВРУ з питань податкової та митної політики затвердив всі позиції для прийняття держбюджету на 2016 рік.