ua en ru

За час АТО загинуло 152 бійця Нацгвардії

За час АТО загинуло 152 бійця Нацгвардії Фото: бійці Національної гвардії України

На честь загиблих названі вулиці, їм відкриті меморіальні дошки в різних областях України

За час проведення антитерористичної операції (АТО) на Донеччині загинуло 152 бійці Національної гвардії України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії.

"За час протистояння на сході України загинуло 152 військовослужбовці Національної гвардії України", - йдеться в повідомленні.

З них 82 нацвардейца нагороджені орденом "За мужність", шістьом загиблим посмертно були присвоєні військові звання.

"Двоє гвардійців нагороджені найвищою державною нагородою України орденом "Золота Зірка". Їм присвоєно звання Герой України. Це генерал-майор Сергій Кульчицький, який загинув 29 травня 2014 р. у зоні бойових дій під час антитерористичної операції в місті Слов'янськ Донецької області. І лейтенант Богдан Завада, який підбив ворожий БТР, знищив 10 супротивників і цим допоміг бійцям перегрупуватися Нацгвардії на блокпосту. Після трагічної загибелі лейтенанта, терористи взяли телефон лейтенанта і почали знущатися по телефону над дружиною загиблого... Без батька залишився дванадцятирічний син", - повідомляє прес-служба Нацгвардії.

На даний момент в містах і селах України відкрита 31 і пам'ятна меморіальна дошка у Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Київській, Херсонській, Дніпропетровській та Одеській областях. Іменем загиблих нацгвардейцев названі 10 вулиць у різних регіонах України, розглядаються пропозиції щодо перейменування ще 11 вулиць.

Нагадаємо, як повідомив Президент України Петро Порошенко, всього за час проведення АТО на Донбасі загинули 1,8 тис. українських військових.