ua en ru

Можливість повернення права голосу РФ у ПАРЄ можуть анулювати 20 квітня, - нардеп

Можливість повернення права голосу РФ у ПАРЄ можуть анулювати 20 квітня, - нардеп Борислав Береза

Можливість повернення делегації Росії права голосу в Парламентській асамблеї Ради Європи можуть анулювати 20 квітня. Про це написав народний депутат України Борислав Береза у Facebook.

"На січневій сесії ПАРЄ ми добилися позбавлення російської делегації права голосу до кінця сесії, фактично до кінця року. Правда російськими лобістами була протягнута поправка про те, що в разі якісних змін у відносинах України і Росії, то буде піднято питання про повернення російської делегації права голосу", - написав нардеп.

Він зазначив, що поліпшення можна оцінити за трьома пунктами: повернення Криму Україні, припинення агресії на Донбасі і звільнення Надії Савченко та інших українців з російського полону.

"Враховуючи, що ніяких змін немає, то завтра повинні анулювати можливість повернення права голосу РФ, а в червні буде піднято питання про можливість виключення РФ з ПАРЄ", - зазначив Береза.

Він підкреслив, що українська делегація докладе всі зусилля для того, щоб це реалізувалося.

"І ми вдячні литовською, латвійською, естонською та польської делегацій в ПАРЄ, які є нашими надійними друзями і партнерами в питаннях захисту інтересів України на міжнародній арені", - зазначив нардеп.

На январской сессии ПАСЕ мы добились лишения права голоса российской делегации до конца сессии, фактически до конца года...

Posted by Борислав Береза on 19 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, в Держдумі Росії закликають до виходу з ПАРЄ.