ua en ru

Війна в Сирії: повстанці збили російський літак

Війна в Сирії: повстанці збили російський літак Фото: сирійські повстанці

На відео зображений штурмовик, який стрімко втрачає висоту

В мережі Інтернет з'явилося відео того, що нібито сирійські повстанці, які надають збройний опір військам Президента Башара Асада, збили штурмовик Су-25 російських ВПС, які підтримують режим нинішнього сирійського лідера.

Зазначимо, на відеокадрах зображений літак, що втрачає висоту, без видимих пошкоджень. Проте в підписі до відео йдеться, що сирійські повстанці збили літак у небі над Хамою, яка раніше піддалася бомбардуванню російських військово-повітряних сил.

За кадром чітко чути арабську мову, але достовірність відео поки що не вдалося встановити.

Нагадаємо, напередодні в РФ прийняли рішення про використання армії в Сирії. В цей же день США повідомили про перший авіаудар російської авіації на території цієї країни.

Журналіст газети Bild Джуліан Ропке повідомив, що в результаті бомбардування загинули 65 людей, а сирійська опозиція заявила про загибель 36 цивільних осіб.

Міноборони РФ відреагувала на повідомлення ЗМІ опублікованим відео, на якому, за версією оборонного відомства, зображені кадри авіаудару по позиціях терористів ІДІЛ. У четвер, 1 жовтня, РФ завдала нових ударів на північному заході Сирії.