ua en ru

Питання звільнення полонених заблоковане через неконструктивну позицію ОРДЛО, - Оліфер

Питання звільнення полонених заблоковане через неконструктивну позицію ОРДЛО, - Оліфер Фото: Дарка Оліфер (YouTube.com/TKvideoteka)

Представники ОРДЛО вимагають звільнення 42 осіб, які не мають ніякого відношення до подій на Донбасі

Питання звільнення полонених залишається заблокованим через неконструктивну позицію представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Про це, коментуючи результати засідання контактної групи в Мінську, повідомила прес-секретар представникаУкраїни на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook.

"Звільнення заручників залишається одним з головних питань роботи Тристоронньої контактної групи. Цей процес залишається заблокованим через неконструктивну позицію ОРДЛО: їх представники хочуть звільнення 42 осіб, які не мають ніякого відношення до подій на Донбасі", - повідомила вона.

Крім того, Оліфер повідомила, що учасники контактної групи зобов'язуються забезпечити надійний і безпечний доступ СММ ОБСЄ по всій території України.

"Ми наполегливо вимагаємо від ОРДЛО припинити агресію і погрози по відношенню до спостерігачів місії і покарати на території ОРЛО винних у загибелі співробітника СММ ОБСЄ в квітні 2017 року", - додала вона.

Також Оліфер підтвердила, що контактна група домовилася про перемир'я на Донбасі з 25 серпня.

Тристороння контактна група за участю представників ОРДЛО, з урахуванням підтримки лідерів Нормандської четвірки від 22 ...

Опубліковано Darka Olifer 23 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше представник Росії на переговорах в Мінську Борис Гризлов повідомляв, що контактна група домовилася про режим припинення вогню на Донбасі з 25 серпня 2017 року.