ua en ru

Збройні сили США передали Україні 5 авто медичної евакуації

Збройні сили США передали Україні 5 авто медичної евакуації Фото: військові "швидкі" розроблені на базі "Хаммера"

Невдовзі українській стороні мають передати ще 35 таких автомобілів

Сьогодні, 27 серпня, представники збройних сил США передали п’ять перших (із запланованих 40) автомобілів "BURTEK B4731" медичної евакуації для потреб українських воїнів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Під час передачі авто командувач сухопутних військ збройних сил США в Європі Бен Ходжес запевнив присутніх, що американська сторона і надалі всіляко допомагатиме нашій країні.

Зазначено, що після належної підготовки українського обслуговуючого та медичного персоналу всі автомобілі буде передано до військових частин, які виконують завдання у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.


Повідомляється, що карета швидкої допомоги у польових умовах "BURTEK B4731" розроблена на базі автомобіля "Хаммер" і може перевозити 4 пацієнти на ношах або 6 сидячих.

"Кабіна для пацієнтів обладнана системами опалення та кондиціювання, а також системами подачі кисню для шістьох хворих і всіма необхідними засобами для надання першої невідкладної медичної допомоги", - йдеться в повідомленні Міноборони.

Збройні сили США передали Україні 5 авто медичної евакуаціїФото: авто може перевозити до 6 поранених бійців

Нагадаємо, раніше стало відомо, що колишній керівник Агентства передових оборонних дослідницьких проектів DARPA Міноборони США, чинний директор "Tony Tether & Associates" Ентоні Тетер став радником ДК "Укроборонпром".