ua en ru

Volkswagen може продати Bentley, Lamborghini і Ducati для отримання кредиту

Volkswagen може продати Bentley, Lamborghini і Ducati для отримання кредиту Фото: Volkswagen (Reuters)

Раніше компанія домовилася з банками прo виділення 21 млрд доларів

Німецький автоконцерн Volkswagen Group (VW) може продати Bentley, Lamborghini і Ducati, щоб отримати достатню кількість коштів для ліквідації наслідків екологічного скандалу. Про це з посиланням на джерело всередині компанії повідомляє агентство Reuters.

Як зазначається, минулого тижня фінансовим менеджерам VW Group вдалося домовитися з банками прo кредит у 21 млрд доларів. .

Дані кошти підуть на майбутні штрафні виплати у зв'язку з екологічним скандалом і відкликами автомобілів по всьому світу для приведення раніше випущених машин у відповідність нормам токсичності.

На думку експертів, цієї суми забракне для вирішення всіх проблем автоконцерну, оскільки необхідність виробника в коштах може досягти 80 млрд євро. Цю інформацію підтвердило Reuters і високопоставлене джерело всередині Volkswagen, уточнивши, що VW Group може продати деякі свої підрозділи, щоб отримати додаткові кошти на боротьбу з екологічною кризою.

Один з основних кандидатів на виліт - вантажна марка MAN і її підрозділ, що займається випуском силових установок для морських суден і електростанцій. Продаж цього активу може принести VW 5 млрд євро. Також керівництво компанії подумує над тим, щоб продати Bentley, Lamborghini і мотоциклетну марку Ducati, яка увійшла до складу імперії три роки тому.

За даними німецької преси, в самостійне плавання також може вирушити компанія Porsche - у марки свій великий інженерний штат, який, на думку експертів, цілком впорається з роботою без сторонньої допомоги.

Минулого тижня було звільнено одного із ключових інженерів VW Group - главу відділу розробок Audi Ульріха Хакенберга. В ході внутрішнього розслідування він був визнаний одним із головних винуватців екологічного скандалу.

Як повідомлялося в листопаді, Volkswagen втрачає ринкову частку у Європі.

Нагадаємо, III квартал Volkswagen завершив з операційним збитком у розмірі 3,48 млрд євро.