ua en ru

Військові США почнуть підготовку ЗСУ у вересні

Військові США почнуть підготовку ЗСУ у вересні Фото: українські військові

Навчання буде проходити на заході України

США почнуть проводити підготовку військових Збройних сил України у вересні 2015 року на заході України. Про це повідомив Марк Тонер, представник Держдепартаменту, повідомляє Reuters.

Наголошується, що до цього інструктори США готували тільки бійців Нацгвардії.

"Цей тренінг є частиною нашого тривалого співробітництва у сфері оборони з Україною і пройде на запрошення уряду України. Ця додаткова програма входить в нашу спільну допомогу Україні у сфері оборони з 2014 року на більш ніж 244 млн дол.", - сказав Марк Тонер.

За словами Тонера, навчання розпочнеться восени на заході України. Він зазначив, що програма тренувань буде співпадати з тією, за яку ведеться навчання представників Нацгвардії.

Нагадаємо, раніше в розмові з головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генералом Філіпом Бридлавом Порошенко висловив зацікавленість України у розвитку співробітництва в оборонній сфері, в тому числі розширення програми спільних навчань з метою посилення української армії, приведення рівня її підготовки у відповідність з кращими сучасними стандартами. У свою чергу Бридлав позитивно оцінив існуючий рівень співпраці між українськими та американськими військовими, зокрема в питанні спільних навчань.