ua en ru

Військова прокуратура порушила справу за фактом катастрофи Су-25 під Запоріжжям

Військова прокуратура порушила справу за фактом катастрофи Су-25 під Запоріжжям Фото: військовий прокурор України Анатолій Матіос

Справу порушено за статтею "порушення правил польотів"

Військова прокуратура порушила справу за фактом катастрофи військового літака Су-25 під Запоріжжям. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"З метою встановлення причин та обставин, які привели до катастрофи військовою прокуратурою Запорізького гарнізону Південного регіону розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ст. 416 (порушення правил польотів або підготовки до них) КК України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 11 листопада 2015 року, близько 10:00 під час виконання планового навчального польоту розбився літак Повітряних Сил Збройних Сил України Су-25.

За попередньою версією слідчої групи військових прокурорів та інспекції з розслідування авіакатастроф Міністерства оборони України, які почали роботу на місці трагедії, здійснюючи тренувальний політ на наднизької висоті, літак зіткнувся з високовольтною лінією електропередач, внаслідок чого впав в районі с. Тернівка Вільнянського району Запорізької області неподалік 255 км автомобільної траси Харків-Сімферополь.

Встановлено, що літак не був укомплектований боєкомплектом. Під час катастрофи Су-25 пілот загинув на місці. Руйнувань та інших постраждалих немає.

На місці події працює оперативна слідча група військової прокуратури, проводяться необхідні слідчі дії. Прокуратура відпрацьовує й інші версії події.