ua en ru

Vodafone запустив 3G у Києві

Vodafone запустив 3G у Києві Фото: Vodafone ("Водафон") в Україні

Столицю повністю покриють мережею 3G від "Водафон" 30 грудня

Британський мобільний оператор Vodafone сьогодні, 25 листопада, запустив мережу 3G в Києві. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

"Запустили 3G в Києві", - сказав гендиректор Vodafone в Україні Олег Проживальський.

За його словами, до кінця року компанія покриє 3G всі обласні центри, крім тих, де необхідна конверсія (Харків, Черкаси, Запоріжжя та Житомир). "Ми досягнемо 35% покриття наших абонентів 3G", - сказав Проживальський.

За словами техдиректора компанії Андрія Терещука, мережа в Києві буде запускатися кластерами по 100-250 базових станцій. Із 26 листопада запускається перший кластер: Відрадний, Совки, Чоколівка і Караваєві дачі.

Другий кластер (Поділ, Сирець) запуститься 4 грудня, третій (Голосієво, Теремки, Борщагівка і Троєщина) - 15 грудня, четвертий (Осокорки) - 25 грудня.

Vodafone запустив 3G у Києві

Повністю Київ покриють мережею 3G від Vodafone 30 грудня. Нині мобільний Інтернет на швидкості до 42 Мбіт/с також доступний у 62 торгових і бізнес-центрах.

Vodafone запустив 3G у Києві

Нагадаємо, Vodafone запустив власну мережу 3G в Ужгороді, Мукачеві, Чернівцях та Одесі, а також у популярному гірськолижному курорті Буковелі.

Як повідомлялося, "МТС Україна" буде працювати під брендом Vodafone.