ua en ru

Vodafone приєднав до 3G-мережі Кіровоград

Vodafone приєднав до 3G-мережі Кіровоград Фото: Vodafone в Україні

Британський оператор став першим, хто запустив у місті мережу мобільного зв'язку третього покоління

Мобільний оператор Vodafone у понеділок, 14 грудня 2015 року, запустив у центральному регіоні України зв'язок 3G для міста Кіровограда. Про це сьогодні повідомили у прес-службі компанії.

При цьому британська IT-компанія в рамках продовження будівництва мережі третього покоління використовувала в адмінцентрі Кіровоградської області високошвидкісну технологію HSPA+.

Як зазначається, британський оператор став першою в Україні стільниковою компанією, яка дала старт для ринку послуг зв'язку третього покоління в Кіровограді.

Водночас при розгортанні мережі IT-компанія застосувала сучасне обладнання технології single RAN виробництва компанії Huawei.

За даними тестування окремих місцевих користувачів, швидкість вхідного 3G-трафіку від "Водафон" досягає 17-23 Мбіт/сек., а вихідний коливається близкьо 4 Мбіт/сек на території міста Кіровограда.

Першу 3G мережу в Кіровограді запущено! Понеділок у вас точно пройде мегашвидко :)

Опубліковано Vodafone Ukraine 14 грудня 2015 р.

Нагадаємо, у п'ятницю Vodafone провів подвійний запуск 3G в Івано-Франківську та Херсоні, раніше - у Полтаві, Сумах, Миколаєві, Львові, Чернігові, Ужгороді, Мукачевому, Буковелі, Чернівцях, Одесі та Луцьку.

Також оператор поетапно запускає мережу третього покоління не тільки в Києві, але й на території столичних передмість.