ua en ru

Росія підтвердила затримання своїх військових в Луганській області

Росія підтвердила затримання своїх військових в Луганській області Фото: внутрішні війська МВС РФ

У російському МВС заявили, що їх військові опинилися на українській території помилково

Внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації підтвердили затримання двох своїх військовослужбовців на території Луганської області України. Про це повідомляє прес-служба російського відомства, передає "РІА Новини".

"Вчора група військовослужбовців внутрішніх військ слідувала поїздом Москва - Владикавказ на збори в навчальний центр в Краснодарський край. По шляху проходження на станції Чортків, яка розташовується безпосередньо на ділянці кордону Росії з українським населеним пунктом Мілове, двоє військовослужбовців вийшли з вагона і, не побачивши ніяких явно помітних прикордонних знаків, повернули в бік української залізничної станції і опинилися на території України", - сказав керівник прес-служби ВВ МВС Росії Василь Панченков.

За його словами, кордон у цьому місці проходить по залізниці, дві станції, російська і українська, розташовані навпроти. Тому військовослужбовці опинилися по той бік кордону "ненавмисно, без злого умислу і без зброї, навіть не знаючи, що опинилися за кордоном, просто вийшовши з вагону".

У відомстві зазначили, що російською стороною вживаються заходи до повернення двох військовослужбовців Внутрішні війська МВС РФ.

Нагадаємо, 26 листопада українські прикордонники затримали двох військовослужбовців Російської Федерації за незаконний перетин кордону.