ua en ru

Внесення змін до Конституції не означає переформатування коаліції, - Порошенко

Внесення змін до Конституції не означає переформатування коаліції, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Президент вірить, що діюча коаліція продовжить працювати

Внесення змін до Конституції в частині децентралізації не означає переформатування коаліції. Про це заявив Президент України Петро Порошенко у ході свого звернення з приводу сьогоднішнього голосування за децентралізацію у Верховній Раді.

"Я з усією відповідальністю заявляю, що конституційні зміни повинні об'єднувати всю Верховну Раду, і це аж ніяк не означає переформатування коаліції. Не майте віри спекуляцій на цю тему. Діюча коаліція, незважаючи на сьогоднішні події в Раді продовжить працювати, тому що так треба в інтересах України. Інші варіанти не розглядаються навіть у теорії. Це моя тверда позиція", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України прийняла в першому читанні за основу проект закону України № 2217а (постанова №2217а/П1) "Про внесення змін до Конституції України" (щодо децентралізації влади). Законопроект підтримали 265 з 368 зареєстрованих у залі народних депутатів.

При цьому голосування проходило при заблокованій трибуні і під завивання сирен. Блокували трибуну нардепи з Радикальної партії Олега Ляшка.