ua en ru

Влада Німеччини могла знати про загрозу обстрілу Boeing на Донбасі

Влада Німеччини могла знати про загрозу обстрілу Boeing на Донбасі Фото: пасажирський "Боїнг" зазнав аварії в липні 2014 р

Уряд Німеччини отримував тривожні повідомлення, проте не попередило авіаперевізників

Перед катастрофою малазійського "Боїнга" на Донбасі в липні 2014 р. уряд Німеччини був обізнаний про можливі обстріли пасажирських літаків над Донбасом. Про це повідомили німецькі телеканали WDR, NDR і газета Süddeutsche Zeitung з посиланням на секретні дані міністерства закордонних справ ФРН.

ЗМІ зазначають, що, незважаючи на загрозу обстрілу, влада Німеччини не винесла застереження німецьким авіакомпаніям у зв'язку з ймовірною небезпекою польотів над територією конфлікту.

За два дні до катастрофи рейса MH-17 авіакомпанії Malaysia Airlines, 15 липня 2014 р., німецьке МЗС звернуло увагу у телеграфному повідомленні на тривожну ситуацію на Донбасі у зв'язку з обстрілом українського військово-транспортного літака АН-26, що летів на висоті більше 6000 м.

Повідомляється, що військові експерти визнали, що для цивільної авіації в регіоні склалася реальна загроза. Крім того, німецька розвідслужба BND кілька разів повідомляла уряду, що безпека польотів у зоні українського конфлікту не забезпечена.

Міністерство транспорту Німеччини підтвердило, що Берлін не попереджав про можливе погіршення ситуації з пасажирськими перельотами на сході України.

Нагадаємо, малайзійський Boeing 777, що виконував рейс MH-17 з Амстердама в Куала-Лумпур, імовірно був збитий ракетою над територією Донецької області. Всі 298 чоловік на борту загинули. Раніше повідомлялося, що на місці катастрофи Boeing в Донецькій обл. знову виявлені останки тіл.