ua en ru

Visa домовилася про покупку за 2 млрд дол. CyberSource.

Оператор платіжної системи - американська компанія Visa Inc. домовилася про покупку за 2 млрд дол. компанії CyberSource, що надає послуги електронних платежів. Відповідна інформація опублікована сьогодні в прес-релізі Visa, передає РБК.

У ньому також наголошується, що вся сума буде виплачена грошовими коштами з розрахунку 26 дол. за акцію CyberSource.

Представники Visa відзначають, що операція дозволить компанії пропонувати нові послуги, які краще відповідатимуть зростаючому попиту з боку комерційних підприємств. Покупка CyberSource дозволить Visa дістати доступ до значної кількості клієнтів системи, якими на даний момент є такі компанії, як британська авіакомпанія British Airways, американський рітейлер Home Depot, Facebook, Google.

Системою CyberSource користуються більше 295 тис. комерційних підприємств, близько 25% всіх електронних платежів в США було зроблено за допомогою даної платіжної системи.

Visa Inc. надає послуги проведення платіжних операцій. Карти Visa приймаються до оплати в торгових точках понад 150 країн світу. Компанія грає центральну роль в розробці інноваційних платіжних продуктів і технологій, які використовує 21 тис. фінансових організацій, - членів платіжної системи і утримувачі їх карт.