ua en ru

Вірус Зіка виявлено в Португалії, Фінляндії і Німеччини

Вірус Зіка виявлено в Португалії, Фінляндії і Німеччини Фото: переносниками вірусу вважають комарів

На сьогоднішній день не існує ні лікування, ні вакцини від вірусу Зіка

У Португалії, Фінляндії та Німеччини в середу, 27 січня, у декількох осіб діагностували вірус Зіка, жоден з інфікованих не потребував госпіталізації. Про це повідомляє Deutsche Welle.

У Португалії вірус Зіка діагностували у п'ятьох людей. Всі вони нещодавно відвідали Бразилію.

Ще один випадок захворювання вірусом Зіка був зафіксований у Фінляндії. У столиці країни Гельсінкі діагностували цей вірус у туриста, який відвідав минулого літа Мальдіви.

Епідеміолог Юссі Сані з Національного інституту здоров'я Фінляндії стверджує, що це перший випадок, пов'язаний з Мальдівами.

Увечері 27 січня стало відомо про двох випадках вірусу, виявлених в Німеччині.

Вірус Зіку призводить до народження дітей з мікроцефалією. Такі діти народжуються з дуже маленькою головою і вмирають відразу після народження або мають серйозні порушення в розвитку.

Симптомами вірусу є помірний гарячка, висип на шкірі і кон'юнктивіт. Зазвичай вони зберігаються від двох до семи днів, але у багатьох пацієнтів симптоми відсутні взагалі.

Вірус циркулює в Африці, Америці, Азії і Тихоокеанському регіоні.

У Всесвітній організації охорони здоров'я повідомляють, що на сьогоднішній день не існує ні лікування, ні вакцини від вірусу Зіка. Найкращий спосіб попередити її захистити себе від укусів комарів.

Нагадайм, 27 січня в Європі був виявлений перший випадок зараження тропічним вірусом Зіка. Лабораторні дослідження показали позитивний результат на цей вірус у жителя Данії.