ua en ru

Під Вінницею триває детонація боєприпасів, - ДСНС

Під Вінницею триває детонація боєприпасів, - ДСНС Фото: група розмінування в Калинівці (прес-центр ДСНС)

Вогнищ пожеж під Калинівкою не спостерігається

На військових складах у Вінницькій області після пожежі і вибухів станом на 07:00 неділя, 1 жовтня 2017 року, досі спостерігається одиночна детонація боєприпасів, однак вогнищ горіння немає. Про це повідомила прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"станом на 07:00 1 жовтня 2017 відкритих осередків горіння немає, спостерігається одиночна детонація боєприпасів", - йдеться в повідомленні.

Також відновлено газопостачання 11 983 тис. абонентам.

У ДСНС повідомляють, що до 23:59 1 жовтня закрито рух повітряного транспорту в радіусі 40 км від Калинівки.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що у правоохоронців є всі факти, що причиною вибухів на складах з боєприпасами в Калинівці Вінницької області був закладений детонатор.

"Всі останні вибухи - частина військових дій Російської Федерації. Ми бачимо повні ознаки диверсії. Під Балаклією ми встановили переліт через україно-російський кордон безпілотного літального апарату, який скинув термобарический снаряд, який став причиною вибуху. В Балаклії колосальний склад охороняли 16 працівників воєнізованої охорони з одного зеніткою, в Калинівці - 17 вохровцев (ВОХР, внутрішня воєнізована охорона - ред.) і дві зенітки. Склад знаходиться в лісі, через який ходили місцеві жителі і інші, можливо, не місцеві жителі. На мою думку, диверсію доводить безпорадність тих, хто повинен був організовувати нормальну оборону", - заявив Луценко.