ua en ru

Верховний Суд підтримав зміни до Конституції в частині правосуддя

Верховний Суд підтримав зміни до Конституції в частині правосуддя Фото: голова Верховного Суду України Ярослав Романюк

При цьому суд висловив певні зауваження і пропозиції

Пленум Верховного Суду України (ВСУ) підтримав зміни до Конституції України в частині правосуддя. Про це заявив голова ВСУ Ярослав Романюк під час розгляду Конституційним судом проекту змін до Конституції в частині правосуддя, передає кореспондент РБК-Україна.

"В цілому пленум Верховного Суду України схвалює ці пропозиції щодо змін до Конституції України, запропоновані президентом України як суб'єктом права законодавчої ініціативи. Хоча пленум Верховного Суду висловив певні зауваження і пропозиції", - зазначив Романюк.

За його словами, ці зауваження спрямовані на удосконалення даного законопроекту.

"Ці зауваження, пропозиції, спрямовані на вдосконалення цього законопроекту на поліпшення врегулювання правовідносин у сфері судоустрою та судочинства. Але як саме регулювати ті чи інші суспільні правовідносини, норми приймати, які норми міняти, вирішувати, чи є вони доцільними, що вони є виправданими, вони є своєчасними - це виключне право законодавчого органу Верховної Ради України", - наголосив Романюк.

Як зазначив голова ВСУ, даний законопроект відповідає вимогам ст. 157 і ст. 158 Конституції України.

"Проект Закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України", - додав Романюк.

Нагадаємо, в АПУ сподіваються на позитивний висновок КСУ про зміни до Конституції в частині правосуддя.