ua en ru

Верховна Рада продовжила другу сесію до 1 вересня

Верховна Рада продовжила другу сесію до 1 вересня Фото: спікер Верховної Ради Володимир Гройсман

ВРУ буде працювати після 17 липня

Верховна Рада України підтримала проект постанови № 2374а про подовження другої сесії парламенту восьмого скликання після 17 липня до 1 вересня 2015 р. За відповідне рішення проголосували 229 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Як заявив перший заступник голови комітету Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту Павло Пинзеник, ця постанова пропонує продовжити роботу другої сесії ВРУ до 1 вересня 2015 р.

"Вноситься проект змін до календарного плану ВРУ восьмого скликання, що передбачає по-перше, продовжити строк проведення другої сесії ВРУ до 1 вересня 2015 р. Друге - передбачити 17 липня годину запитань до уряду, пленарне засідання, оголошення про час закриття сесії. Третє - з метою вирішення питань, пов'язаних з ситуацією в Україні та необхідністю прийняття парламентом відповідних рішень, пленарні засідання ВР скликають в разі необхідності головою Верховна Рада України", - заявив Пинзеник.

Спікер парламенту не пізніше як за 3 дня до дня проведення пленарного засідання повинен проінформувати народних депутатів про час і місце проведення такого пленарного засідання.

Нагадаємо, раніше сьогодні Рада відловилася підтримати цю постанову.

Раніше Володимир Гройсман пропонував продовжити роботу другої сесії Верховної ради України.

Зазначимо, що в серпні парламент повинен прийняти остаточну редакцію змін до Конституції щодо децентралізації, який сьогодні був направлений до Конституційного суду.