ua en ru

Верховна Рада почала розгляд змін до Конституції щодо децентралізації

Верховна Рада почала розгляд змін до Конституції щодо децентралізації Фото: Верховна Рада

Парламент сьогодні буде працювати без перерви

Верховна Рада України почала розгляд проекту закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз буде виступ Президент України Петра Олексійовича Порошенка, далі буде виступ голови профільного комітету - 3 хвилини, далі буде можливість виступити керівникам депутатських фракцій та груп - по 3 хвилини, це 21 хвили, і далі ми виділемо три виступи від позафракційних нардепів. Далі буде заключне слово і зможемо перейти до голосування", - сказав голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

Перед цим народні депутати 241 голосом підтримали пропозицію спікера про проведення пленарного засідання без перерві о 12:00, яка передбачена регламентом.

Нагадаємо, раніше сьогодні Гройсман оголосив 30-ти хвилинну перерву для проведення наради з питань порядку денного, проте перерва затягнулася на дві години.

Депутати поговорили про проект внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади.

"Сьогодні фракція "Народний фронт" розглядала це питання за участю голови Верховної Ради. Прийняла рішення підтримати пропозиції Президента, але не одноголосно, частина депутатів утрималися і я в тому числі", - повідомив народний депутат від фракції "Народний фронт" Леонід Ємець.

"Текст перенесений був вчора. Тепер позиція щодо окремого статусу місцевого самоврядування на окремих територіях Донецької та Луганської областей перенесена з прикінцевих положень закону в текст Конституції. Тепер, якщо будемо відкривати книжечку Конституції, ця норма буде в цій книжці, а раніше вона була не в книжечці, а в законі про внесення змін в цю книгу", - заявив Ємець.