ua en ru

Сенат Франції ратифікував УА України з ЄС

Сенат Франції ратифікував УА України з ЄС Фото: Парламент Франції

Зроблено ще один крок на шляху до членства України в ЄС

Сенат Франції (верхня палата парламенту) ратифікував угоду про асоціацію (УА) України з Євросоюзом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Блоку Петра Порошенко" на Facebook.

"Верхня палата французького парламенту ратифікувала угоду про асоціацію України з ЄС! Це - ще один крок на шляху до членства України в ЄС!", - йдеться в повідомленні.

Тепер ратифікувати угоду має нижня палата парламенту, а потім документ підписує президент.

Верхня палата французького парламенту ратифікувала угоду про Асоціацію України з ЄС!Це - ще один крок на шляху до членства України в ЄС!#UnitedForUkraine #УкраїнаЦеЄвропа #ЄС #Новини

Posted by Блок Петра Порошенка on 7 травня 2015 р.

Нагадаємо, раніше Президент Франції Франсуа Олланд пообіцяв, що Франція ратифікує УА України з ЄС у травні.

Зазначимо, Reuters з посиланням на проект спільної декларації за підсумками саміту учасників "Східного партнерства" повідомляв, Євросоюз наполягає на вступ в силу угоди про вільну торгівлю з Україною з 1 січня 2016 року, незважаючи на вимогу Росії відкласти цей термін ще на деякий час.

За словами джерела агентства в українському уряді, Росія наполягає, щоб операція була відкладена принаймні ще на один рік, однак Євросоюз виступає проти нових відстрочок.

У документі говориться, що хоча ЄС бажає обговорити заклопотаності Росії, але виконання угоди "буде вищим пріоритетом для ЄС та його партнерів на найближчі роки".

У той же час, відзначає агентство, з побоювання спровокувати Кремль з проекту декларації прибрані скільки-небудь значимі згадки про подальше зближення Євросоюзу з Вірменією, Азербайджаном, Білоруссю, Грузією і Молдовою. Зокрема, в документі не згадується про намір України, Грузії і Молдови вступити в ЄС.