ua en ru

Угорщина сьогодні екстрадує до України екс-нардепа Шепелєва

Угорщина екстрадує 26 березня в Україну колишнього народного депутата Олександра Шепелєва.

Угорщина екстрадує 26 березня в Україну колишнього народного депутата Олександра Шепелєва. Про це РБК-Україна повідомив начальник прес-служби Генеральної прокуратури Василь Зоря.

"Сьогодні буде доставлений. Буде перебувати під конвоєм", - зазначив Зоря.

Нагадаємо, в січні 2013 Шепелєв був оголошений в міжнародний розшук за підозрою в привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах та замаху на вбивство екс-акціонера "Родовід Банку "Сергія Дядечко.

У 2012 р. стало відомо, що СБУ порушила кримінальну справу проти Шепелєва. Його підозрюють у причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму більше 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борулько в організації розкрадання держкоштів рефінансування НБУ на 315300000 грн у березні- травні 2009 р.

Відзначимо , що Шепелєв був одним з перебіжчиків в минулому скликанні парламенту. У березні 2011 р. він разом з іншими народними депутатами , обраними до Верховної Ради за списком БЮТ увійшов до фракції Партії регіонів. Але вже 9 грудня 2011 р. Шепелєв вийшов з фракції Партії регіонів.