ua en ru

Венеціанська комісія схвалила остаточну редакцію проекту децентралізації, - НФ

Венеціанська комісія схвалила остаточну редакцію проекту децентралізації, - НФ Фото: Максим Бурбак

Венеціанська комісія дала "добро" на децентралізацію

Венеціанська комісія позитивно оцінила остаточну редакцію проекту закону № 2217а "Про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади". Про це заявив в ефірі "5 каналу" голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак з посиланням на спікера Верховної Ради України Володимира Гройсмана.

"Ми повинні почати одну з основних реформ - реформу Конституції щодо децентралізації влади. Ми повинні запускати цей процес, і на цій сесії ми повинні проголосувати 226, а бажано всі 300 голосів відразу, щоб направити на експертизу в Конституційний суд. Далі можна робити обговорення, дискусії... до речі, є висновок Венеціанської комісії. Сьогодні Гройсман повідомив, що прийшов на остаточну редакцію висновок, що він позитивний, схвальний. Прем'єр-міністр також підтримав, що конституційну реформу треба починати", - заявив Бурбак.

Він зазначив, що на фракції "Народний фронт" у понеділок будуть обговорювати ще раз проект закону про внесення змін до Конституції щодо децентралізації, також є дискусія інших фракціях, але в цілому є підтримка цієї реформи.

Нагадаємо, 2 липня 2015 р Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду законопроект № 2217а "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)".

У свою чергу Гройсман вважає, що Верховна Рада має потенціал для 300 голосів на підтримку змін до Конституції України щодо децентралізації.