ua en ru

Великобританія посилить контроль над санкціями проти Росії

Великобританія посилить контроль над санкціями проти Росії Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон

Британська влада замислилися про перегляд своєї політики в галузі застосування міжнародних санкцій, що може посилити контроль над виконанням діючих санкцій проти Росії. Дана ініціатива міститься в бюджетному плані Великобританії на 2015 р.

"Уряд перегляне структури всередині Казначейства, що відповідають за виконання фінансових санкцій, і свою роботу з правоохоронними органами, щоб забезпечити повне дотримання цих санкцій, при істотних покараннях для тих, хто їх обходить. Цей перегляд врахує уроки від структур в інших країнах, включаючи Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США", - йдеться в документі.

Ініціатива не пов'язана з санкціями щодо якоїсь конкретної держави, але якщо буде реалізована, може в тій чи іншій мірі торкнутися європейського санкційного режиму у відношенні Росії.

"Ревізія буде присвячена тому, як підвищити ефективність по всім діючим і майбутнім санкційним режимам", - повідомив РБК представник Мінфіну Великобританії.

Він запевняє, що мова не йде про зміну самого підходу до санкційної політики, а "лише про оптимізацію роботи всередині Казначейства та взаємодії з іншими відомствами".

Нагадаємо, раніше Росію звинуватили в покупці впливу всередині ЄС.