ua en ru

ВАСУ відмовив Артеменку у призупиненні указу Порошенка про позбавлення громадянства

ВАСУ відмовив Артеменку у призупиненні указу Порошенка про позбавлення громадянства Фото: Андрій Артеменко (УНІАН)

Також ВАСУ відмовився призупинити дію постанови Ради про дострокове припинення повноважень народного депутата Артеменка

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовив захисту Андрія Артеменка у призупиненні указу президента України Петра Порошенка про припинення громадянства їхнього підзахисного. Про це заявила речниця суду Галина Гаєвська, повідомляє "Радіо Свобода".

Так, ВАСУ відмовився призупинити дію указу Порошенка про припинення українського громадянства і постанови Верховної Ради про дострокове припинення повноважень народного депутата Андрія Артеменка.

"Адвокат подав клопотання про забезпечення адміністративного позову, у якому просив зупинити дію указу президента у частині припинення громадянства України Артеменка. Також спочатку він просив заборонити Верховній Раді ухвалювати рішення про припинення повноважень депутата Артеменка, але оскільки на сьогодні Рада ухвалила відповідне рішення, то він просив забезпечити позов шляхом зупинення дії постанови", - сказала вона.

За словами речниці суду, ВАСУ відмовив у задоволенні цього клопотання. Вона також пояснила, що українське законодавство не допускає забезпечення позову шляхом зупинення актів Верховної Ради і президента України.

Крім того, зазначається, що перше засідання по суті у справі Артеменка призначене 30 травня 11:30.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 16 травня Рада достроково припинила повноваження нардепа Артеменка.