ua en ru

У Києві звільнено заступника прокурора, голову відділу та слідчого з особливо важливих справ

У Києві звільнено заступника прокурора, в. о. начальника слідчого відділу та слідчого з особливо важливих справ. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"За дорученням генерального прокурора України Віталія Яреми проведено службове розслідування за фактом протиправних дій слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури міста Києва Я. Боровуса... Також звільнено з органів прокуратури заступника прокурора міста Києва та в. о. начальника слідчого відділу прокуратури міста Києва", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі прокуратури Києві уточнили, що звільнені за відсутність дієвого контролю за діяльністю підпорядкованих прокурорів та неналежну організацію профілактично-виховної роботи з особовим складом в. о. начальника слідчого відділу В. Фарінович і заступник прокурора Києва М. Попович.

За результатами розслідування за вчинення проступку, що порочить працівника прокуратури, і порушення присяги Боровуса звільнено з органів прокуратури, а за вчинені ним незаконні дії зареєстровано кримінальне провадження, відомості про яку внесено до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України, за фактом самоправства.

За неналежну організацію профілактично-виховної роботи з особовим складом Ярема оголосив догану прокурору Києва Сергію Юлдашеву.

Нагадаємо, в кінці грудня Ярема звільнив свого першого заступника Миколу Герасим'юка.